De Cellen #17  Lobke Burgers

Gemeente Tiel en de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) nodigen u van harte uit voor de zeventiende editie van De Cellen, van 17 maart t/m 16 april in het Klooster in Tiel.

 beeld

An Unfairy Tale

Een oneerlijk verhaal, een verhaal zonder elfjes; een gitzwart sprookje.
Het sprookje waarin wij leven, onze maatschappij, de wereld.
Verhalen van mensen die nauwelijks te bevatten zijn gebeuren onder onze ogen op het internet.
Lobke Burgers voelt zich betrokken. Haar werken zijn dan ook te zien als zelfportretten van haar emoties, indrukken van buitenaf, of wat zij meemaakt in haar eigen leven. De indrukken en emoties worden  verwerkt in soms ruimtevullende installaties.
In de expositie An Unfairy Tale staat haar nieuwe installatie “Drie meisjes, twee ijsjes” centraal, aangevuld met 2-dimensionaal werk. Het grote gebeuren in onze wereld gereduceerd tot een verhaal zoals iedereen wel eens gevoeld of meegemaakt kan hebben in zijn jeugd.
Waarom is het zo oneerlijk verdeeld in de wereld vraagt Lobke zich af en vooral: waar gaat dit heen?
Het werk van Lobke Burgers (Nijmegen, 1978, opgegroeid in Alphen aan de Maas) karakteriseert zich in eerste plaats door een grote varieteit aan technieken en materialen. In haar monumentale werken bereikt zij door eigenzinnige experimenten met beweging, licht en geluid opvallende effecten. Licht is iets dat veel terugkomt in haar werk, van dansende schaduwen tot draadsculpturen in UV licht.
Het werk van Lobke Burgers is een weerspiegeling van wat de alledaagse realiteit, uit haar directe omgeving, maar ook die van de hele wereld, met haar doet. Van de zin- en onzinnigheid die zij daaruit oppikt, die kunnen resulteren in bizarre schouwspellen en werelden, waar je als toeschouwer binnentreedt. Haar werken zijn onmiskenbaar emotioneel, verrassend en (vaak) humoristisch.


U bent van harte welkom tijdens de opening op donderdag 17 maart om 20.00 uur.


De Cellen – een reeks exposities – samengesteld door beeldend kunstenaar Cor Litjens.
Het zijn ruimten voor contemplatie en concentratie.
De Cellen: Lobke Burgers van 17 maart – 16 april 2016
het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, 4001 NB Tiel
Open: do. 14:00 - 20:00, vr. 14:00 - 17:30, za. 12:00 - 17:00 

NIEUWS