Lucy Besson

"Krayenhoffkazerne", Nijmegen

lucybess@gmail.com

lucybesson.com

Afkomstig uit Siberie (Rusland) is Lucy Besson een veelzijdige kunstenares die uitblinkt in verschillende genres en technieken. Tijdens haar loopbaan legde zij zich meer en meer toe op het vervaardigen van portretten.
Het is vooral dit deel van haar oeuvre waarmee ze in Nederland bekendheid heeft verworven. Sinds kort is er het boek “Searching for the Soul” waarin Lucy Besson haar kunstenaarservaring over het schilderen van portretten in opdracht beschrijft. Dit boek is nu online te bekijken en te bestellen via: www.blurb.com/books/1834946
Naast het schilderen van portretten houdt Lucy Besson zich bezig met het maken van videoproducties (documentaires, videoportretten, clips) in opdracht voor musea en andere culturele en educatieve instellingen, tevens voor de particulieren. In 2007 won zij met haar documentaire “Eigen Mythe Scheppen” een prijs tijdens het XIde Internationale Film Festival “Gouden Drum” in Rusland.
Het vrije werk van Lucy Besson bestaat uit fotografie en video die resulteert in digitale prints en boeken. Projectmatig werkt ze aan de verschillende thema`s, zoals “De Zeepfabriek en haar bewoners”, “Handen” , "Insomnia" en “Door een sleutelgat kijken”. In het boekje “Onbereikbare volheid van het bestaan” maakt Daan van Speybroeck (UMC St.Radboud, Nijmegen) een analyse van het experimentele digitale werk van Lucy Besson.
loading

WERK

Late nacht Dubbele model Late ochtend

KUNST TE KOOP

"Late ochtend"

TENTOONSTELLINGEN

ZomerExpo 2015 beeld

ZomerExpo 2015


11 juli - 20 september 2015
"INSOMNIA" fotografie, roettekeningen, video beeld

"INSOMNIA" fotografie, roettekeningen, video

Galerie DE Nieuwe Gang
16 mei - 28 juni 2015