Leny van Elk

1953

Leur

leny.v.elk@gmail.com

www.lenyvanelk.nl

Systematisch onderzoek naar de specifieke kwaliteiten van aquarelverf en de werking van kleur liggen ten grondslag aan het werk van Leny van Elk.
Centraal in het werk staat de kleur. Het gaat hierbij voortdurend om de vraag hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden.

Dit onderzoek gebeurt door te werken in series en door kleur te vergelijken, te variëren en te combineren. Deze opeenvolging van kleine stappen is een belangrijke factor in het proces. 
In haar werk streeft ze naar helderheid met een zo groot mogelijke eenvoud aan beeldende middelen. Hierbij maakt zij gebruik van een elementaire vormentaal.
Kleurnuances en de gelaagdheid zorgen voor een intrigerende, immateriële diepte in het werk. Het is dankzij de intensiteit van kleur en monochrome, sobere uitgebalanceerde composities dat er een plek van verstilling ontstaat, een ruimte voor contemplatie.
Hiermee voegt zij zich in een lange traditie van de werken met kleurvelden uit het Modernisme, abstract-geometrische kunst en systematisch kleuronderzoek.
loading

WERK

z.t. collage 7 z.t. stroom
wit met roodtonen wit-zwart z.t. zwartbruinwit
compositie compositie

TENTOONSTELLINGEN

Water beeld

Water

Dijkmagazijn Winssen
7 - 28 juli 2013
water beeld

water

Espace interculturel Mémoire de l'Avenir
1 - 28 februari 2013