Jissel Kerkstra

renkum

1973

Arnhem

jissel@live.nl

www.jisselkerkstra.com


"Oplichtende schimmels in het donker, een drijvend restant van een stuk stof of een tot iets onherkenbaars verschrompeld zwart appeltje. In de schaduwen van alledaagse dingen verbergen zich raadselachtige en inspirerende beelden."

"Door in te zoomen op elementen die ik vind in de natuur opent zich een andere werkelijkheid, die vreemd en toch herkenbaar is. Een wereld deels gebaseerd op wat ik zie, me herinner, de foto's die ik maak, gecombineerd met een nog te ontdekken wereld vol tunnels, groeisels, vreemde insecten. Waar je op sommige plekken tot in de details kunt kruipen, maar waar het tegelijkertijd ook kan ontbreken aan helderheid en zich vervormd tot mistige gebieden.
De tijd die ik besteed aan het tekenen en de juist wel of niet aanwezige weerstand van materiaal en techniek, heb ik nodig om afstand te nemen en die wereld zichtbaar te laten worden.
De meerduidigheid die door de keuze van mijn onderwerpen en werkwijze ontstaat, zet ik bewust in om ruimte te laten voor de interpretatie van de toeschouwer. En in een poging iets te laten zien van de magie die ik ervaar in ogenschijnlijk betekenisloze dingen, zoals bijvoorbeeld dat verschrompelde zwarte appeltje."
loading

WERK

kralenspel prinsessenpruikje met huid en haar Specimen 3
kwikzilver studie zonder titel zonder titel

TENTOONSTELLINGEN

FETISHISM in (FASHION) ART! beeld

FETISHISM in (FASHION) ART!

VM23
27 juni - 14 juli 2013
Condensed Reality beeld

Condensed Reality

Museum voor Moderne Kunst
14 september - 28 oktober 2012