Anita Salemink

Groessen

Arnhem

info@anitasalemink.nl

www.anitasalemink.nl

Mijn werk is de weerslag van een continue studie en fascinatie van het menselijk lichaam in al zijn facetten en de innerlijke geest.

Het is zo gemakkelijk om in een god te geloven als je alleen al het bottenstelsel van een arm bestudeert. De manier waarop de botten in de onderarm ten opzichte van elkaar draaien, zo ontzettend ingenieus en boeiend. Het is bijna niet te bevatten dat dit een resultaat van evolutie is en niet bedacht door een bovennatuurlijke kracht. Kleine details zoals tenen en vingers, beenderen in de voet en hand, alles even esthetisch en volkomen in balans.
 
Fijn grafietstof schilder ik met een kwast op het papier. Ik probeer met zilvergrijze tinten de plasticiteit van de huid schilderend te benaderen. Maar ook vind ik het uitdagend met een houtskoolkrijtje in lijnen het menselijk lichaam te vangen. Met het plaatsen van enkele zwarte lijnen probeer ik de rondingen en draaiingen van het lichaam op het witte papier vast te leggen.


My work forms a continuous study and  fascination for the human body in all facets and the spirit within.

 It is  so easy to believe in a god  just by studying the bone structure of an arm. The way the bones twist around one another during movement, so ingenious and so very fascinating. It is hardly comprehensible that this is a result of evolution and not conceived by a supernatural being. Small details like toes and fingers, little bones in feet and hands, everything beautifully designed and totally balanced.

I paint with fine graphite dust on paper and try to achieve with silvery grey shades the illusion of solid three-dimensional form and texture of skin. But I also find it challenging to catch  a human figure in charcoal lines. By placing single black lines I try to record the roundness and movement of the body onto white paper.

loading

WERK

Avatar II Avatar Utraya Mokri Zonder titel
Zonder titel Zonder titel Zonder titel Zonder Titel
Zonder titel

KUNST TE KOOP

Zonder titel

TENTOONSTELLINGEN

Preludium 4 beeld

Preludium 4

Kunstvereniging Diepenheim/ Drawing centre
18 februari - 25 maart 2012
Galerie Klas Vijf, Velp beeld

Galerie Klas Vijf, Velp

Galerie Klas Vijf
21 januari - 26 februari 2012
Salon d' Hiver beeld

Salon d' Hiver

H87
11 - 18 december 2011
Huntenkunst beeld

Huntenkunst

Sportpark Zuid
7 - 9 mei 2010