Rob Groot Zevert

Eibergen

1965

Arnhem

rob@omstand.nl

zie -Rob Groot Zevert- op BKdoc.nl / www.omstand.nl

Rob Groot Zevert (1965) studeerde Beeldende Kunst en Architectonische Vormgeving/Monumentaal aan Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (dipl.1991).
Hij is oprichter van kunstenaarsinitiatief G.A.N.G. (2000 t/m 2013) en cultureel projectbureau Studio Omstand (vanaf 2014).

Groot Zevert heeft een brede scope: hij is beeldend kunstenaar, curator, ontwerper, organisator, producent en adviseur van beeldende kunst en beeldende kunstprojecten. Hij produceert, op eigen titel, kunstwerken, toegepaste kunst en installaties. Commentaar op ruimtelijkheid en ruimtegebruik en landschap vormen hierbinnen een constante factor.
Zijn werkpraktijk en kunstenaarschap komen vooral tot uiting in de activiteiten die hij ontwikkeld voor Studio Omstand, waar hij actief is als producent en aanjager van projecten en supervisie voert over de ‘beelden’ die worden geproduceerd. Al meer dan 15 jaar is Groot Zevert actief in het Arnhemse culturele veld en organiseerde hij cultuurprojecten op bijzondere plekken overal in Nederland. Voorheen voor G.A.N.G. en Showroom Arnhem en voor het maandelijks terugkerend cultuurproject Woeste Gronden op Buitenplaats Koningsweg in Arnhem Noord (nu bekend als Code Rood). Op dit moment o.a. voor het project PULSE van Studio Omstand. Een maandelijks kunst- en cultuurprogramma in de stad Arnhem.
loading

WERK

Zonder Titel (Hofjesproject) CONSTRUCTIE VAN DE REFLECTIEVE RUIMTE Zonder Titel (Kadaster) Zonder Titel
CLEVER CAR FOR FREE PARKING FORREST SHOW BLINDGANGERS CARAVAN
Zonder Titel (PU-rubber) Zonder Titel (hoes)

KUNST TE KOOP

KIJKEN MET JE OREN >> In opdracht van G.A.N.G. MULP (Mobile Urban Leisure Parc) >> In opdracht van G.A.N.G. Vereniging Natuurmomenten Realiseert: Natuursanering Park Berg & Bos, Apeldoorn  >> In opdracht van G.A.N.G. HERT (2006 / 2012) >> In opdracht van G.A.N.G.
Reizigers-Kapel >> In opdracht van G.A.N.G. SNELWEGMUSEUM (MOBIEL MUSEUM) >> In opdacht van G.A.N.G. F R O N T (detail) >> In opdracht van G.A.N.G.

TENTOONSTELLINGEN

circa…dit / de vergelding beeld

circa…dit / de vergelding

circa…dit / benefietactie
13 februari - 2 maart 2014
Condensed Reality beeld

Condensed Reality

Museum voor Moderne Kunst
14 september - 28 oktober 2012