Dijkmagazijn Winssen:  Avontuur van het leven

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Avontuur van het leven van Alexandra Hampp en Eva Lahaye, van 6 t/m 27 september 2015 in Dijkmagazijn Winssen

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Alexandra Hampp
In onze westerse cultuur hebben wij een onttovering van de wereld beleefd. Dit werd Alexandra Hampp heel duidelijk toen zij een tijd in Japan woonde, waar het mysterie van leven onlosmakelijk onderdeel van het alledaagse leven vormt. Deze ervaring heeft haar ertoe aangezet mythologie en een mogelijke her-betovering van de wereld te onderzoeken.
In haar ruimtelijk werk uit zich dit in het gebruik van organische vormen en referenties aan de natuur. Ook werkt zij  graag met natuurlijke materialen zoals klei of zand. Haar performances benaderen hetzelfde onderwerp, maar dan vanuit een andere hoek. Ze probeert momenten van stilte en rust te creëren die ertoe uitnodigen even stil te staan en het moment zelf te ervaren.
In onze onttoverde, gehaaste maatschappij zijn wij onze connectie met de natuurlijke wereld bijna volledig kwijtgeraakt. Alexandra Hampp gelooft, dat creativiteit en kunst ons een mogelijkheid geven om deze, voor ons welzijn belangrijke, connectie weer terug te winnen.

Eva Lahaye
Alles in het leven is triviaal. Door een verhaal te creëren over het alledaagse en dit een podium te geven,  probeert Eva Lahaye  het triviale een waardevolle betekenis te geven. En zo betekenis te geven aan hetgeen dat het “grote niets” is.
Voor haar  waardevolle “niets” zijn verschillende aspecten belangrijk. Het materiaal moet tastbaar gevormd worden, er moet sprake zijn van fysiek contact. Het moet een  onherroepelijk gevoel oproepen, wat de motor is  van  handelingen. Emotioneel zonder sentimenteel te zijn. Haar werk is altijd verhalend, voor iedereen anders te interpreteren, maar het blijft altijd een verhaal. Daardoor ontstaan in  haar werken  illustraties en rekwisieten van nog niet bestaande verhalen.
Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in september van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
Tijdens de Kunstroute Beuningen op zaterdag 19 september en op zondag 20 september van 12:00 - 17:00

NIEUWS