In Memoriam Coen Kaayk

Ulft 1947 - Tiel 2014

 beeld

In Memoriam Coen Kaayk,
Ulft 1947 - Tiel 2014


De GBK heeft het droevige bericht ontvangen dat Coen Kaayk, beeldend kunstenaar uit Tiel, op 19 oktober na een kortstondige ernstige ziekte is overleden.

In februari 2014 heeft Coen Kaayk een prachtige expositie gemaakt met als titel: Bouwplaats.
De expositie in Het Klooster Tiel  bestond uit een installatie van kleine fel gekleurde elementen die tezamen een stadsgezicht vormden.

In het persbericht bij deze expositie stond een korte typering van het werk van Coen:

Coen Kaayk is een kunstenaar die werkt in een constructivistische stijl. Hij is een intuïtief bedenker en maker van transparante, geschakelde vormen in kleurrijke samenstellingen.
Zijn materiaalkeuzes – kunststoffen als polyesterhars, acrylaat, epoxyhars, – passen bij deze stijltypering. Zijn werkwijze is, anders dan zijn kunstwerken bij een eerste blik doen vermoeden, uitermate ambachtelijk en procesmatig.
In elk detail is deze ambachtelijkheid af te lezen. Zijn ervaring en lust tot experiment sturen dit arbeidsintensieve en proefondervindelijk proces. 
  


Coen was een bijzonder mens, een gerespecteerd kunstenaar, een prettige gesprekspartner en een trouwe, betrokken bezoeker van de exposities in Het Klooster.
We zullen hem erg missen.

NIEUWS