Dijkmagazijn Winssen:  The drawing room plays

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling The drawing room plays van Casper Verborg, van 5 t/m 26 juli 2015 in het Dijkmagazijn Winssen.

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


The drawing room plays
‘Drawing room’: de kamers van vertier in de Britse landhuizen van weleer. De ruimtes waar alles gebeurt en tegelijkertijd niets. In het werk van Casper Verborg (1981) worden de weergegeven ruimtes druk bevolkt. In het begin lijkt het een feestelijke bijeenkomst, maar al snel wordt duidelijk dat dit niet klopt. Veel groepen staan als passanten in de ruimte. Als toeschouwers, maar van wat? Er wordt geen contact gemaakt, er wordt gewacht. Onderlinge verbanden zijn nauwelijks te leggen. Is er eerst nog de illusie van samenspel, rap komt de suggestie van communicatie ten val. Het perspectief blijkt niet te kloppen, het zijn eerder parallelle werelden die samenkomen dan een coherente gebeurtenis.
Deze schilderijen tonen het onderzoek van Verborg naar de leesbaarheid van het beeld. De opeenvolging van gebeurtenissen ondermijnt de logica, mogelijke verhalen spreken elkaar tegen. De tijd is opgeheven, het is een universum van gelijktijdigheid waarin het onderscheid tussen heden en verleden is verdwenen.Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in juli van 13:00 - 17:00
Toegang gratis

NIEUWS