Dijkmagazijn Winssen:  Afstudeerwerk ArtEZ

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Afstudeerwerk ArtEZ van Inge Schonewille en Marit Zandbergen, van 7 t/m 28 september 2014 in Dijkmagazijn Winssen

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Inge Schonewille
Echt en onecht zijn nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden. De samenleving als een schijnvertoning waarin de werkelijkheid eerder gesimuleerd dan weergegeven wordt. Wie of wat verbergt de waarheid of bestaat zij niet?
In haar werk zoekt ze naar authenticiteit, oorspronkelijkheid en verborgen verhalen. In deze tijd zijn er veel mogelijkheden om jezelf te manifesteren. Ook al probeert bijna iedereen zich beter of anders voor te doen, ze waardeert mensen zoals ze zijn. Als kunstenaar is het voor haar interessant om de buitenkant van voorwerpen en gebeurtenissen weg te halen en de ware aard van het onderwerp zichtbaar te maken.
Voor het eindexamen heeft ze een installatie gemaakt die de sfeer oproept van het kledingatelier. Het werk is een remake van een realiteit. Naar aanleiding van verhalen over kledingateliers doet ze een poging om zich te vereenzelvigen met het maken van kleding. Een oproep voor hulp bracht vele vrijwilligers op de been. 1132 genaaide hemden refereren aan het aantal slachtoffers van de schokkende ramp in kledingfabriek Rana Plaza te Bangladesh. Ze onderzoekt tevens de betekenis die kleding voor mensen heeft. Wat wil jij met kleding over jezelf vertellen? Draagt kleding bij aan jouw identiteit, of verbergt zij wie je werkelijk bent. Waar komt onze kleding vandaan? En kan ik met mijn werk invloed uitoefenen op deze situatie. Niet alleen als politiek statement maar ook als oprechte poging één van de makers te worden.

Marit Zandbergen
Marit Zandbergen is dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Fine Art van kunstacademie ArtEZ. Zij maakt sculpturen waarin ze emoties visueel maakt. Omdat emoties worden ervaren door het lichaam, gebruikt ze de menselijke figuur als uitgangspunt. Ze kiest bijzondere materialen die het beeld versterken, en verwerkt die vaak op een arbeidsintensieve manier. De werken hebben een heldere vorm, maar geven de bezoeker voldoende ruimte voor eigen interpretatie. In het Dijkmagazijn zullen twee werken te zien zijn van haar eindexamen (Archetype en Elytra).
Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in september van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
Tijdens de Kunstroute Beuningen op zaterdag 20 september en op zondag 21 september van 12:00 - 18:00.

NIEUWS