Dijkmagazijn Winssen:  Flagrant

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Flagrant van Marga Knaven, van 1 t/m 29 mei 2016 in het Dijkmagazijn Winssen.

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Flagrant

Marga Knaven is beeldend kunstenaar en gevestigd in Tolkamer (NL).
In haar zowel kleine als grote objecten staat de gewaarwording centraal, het gaat over kwetsbaarheid, schoonheid en over veroveren van ruimte.
Hun verschijningsvorm is vaak iel, frêle en onaangenaam of toont rare elementen die maken dat het net niet is wat je denkt te zien. Ze werkt met bijna transparante, flinterdunne keramische 'doeken', opgevouwen, gedrapeerd, verfrommeld en schijnbaar bevroren. Haar laatste ontwikkeling omvat het vertalen van haar eerdere zoektocht in porselein naar andere materialen zoals kunststof, aluminium en rubber. Deze verandering van materiaal heeft gezorgd voor een schaalvergroting, haar beelden veroveren nu moeiteloos hun plek.
De ruimtelijke werken tonen in hun aanwezigheid haar onderzoek naar de relatie tussen schrift, taal en werkelijkheid. Hiermee wil ze geen grote levensvragen omvatten, maar een levenshouding laten zien. In de essentie gaat het haar om het tonen van alledaagse betekenisloze handelingen, zoals het verfrommelen van een doekje, het wikkelen van een papiertje, het draaien aan de lussen van een draadje of het krullen van een lok haar, die zij vertaalt naar begrippen als vouwen, wikkelen, draperen en verbinden.
Door deze handelingen uit te vergroten, toont zij de essentie van ons zijn, onder haar motto: ’het is zoals het is en het gaat zoals het gaat’.
Door deze zo voor de hand liggende houding in te zetten voor haar werk laten de beelden middels deze overtuiging en vanzelfsprekendheid het gerommel in de marge zien van het gros van de mensen.

In het dijkmagazijn laat zij rubberen werken zien.


Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in mei van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld

NIEUWS