Dijkmagazijn Winssen:  Vergankelijkheid van het Licht

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Vergankelijkheid van het Licht van Iris Janssen en Sanne van der Worp, van 4 t/m 25 september 2016 in Dijkmagazijn Winssen.

 beeld
 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Tijdens de ArtEZ Fine Art finals-expositie zijn Iris Janssen en Sanne van der Worp geselecteerd om hun werk te exposeren in Dijkmagazijn Winssen. De tentoonstelling zal tijdens het weekend van Kunstroute Beuningen ook geopend zijn.

Iris Janssen

In haar werk onderzoekt Iris Janssen de beleving van tijd en hoe iemand tijd kan beleven. Haar werk bestaat uit fotografische beelden, gemaakt met of zonder een (zelfgemaakte) camera. In die beelden is het non-materiële vastgelegd, zoals een lange tijdsperiode. Met een sluitertijd van een halfjaar is in een van haar werken het proces van een omgekapte boom vastgelegd met een zelfgemaakte camera. Iris Janssen werkt ook met niet-gefixeerde beelden die verdwijnen of veranderen wanneer we naar ze kijken, zoals in Places Where I Used To Sleep. Iets vergaat en iets ontstaat.

Sanne van der Worp
Met thematiek als het mystiek van de natuur en van de vrouw, in deze wereld en in die van de fantasie maakt Sanne van der Worp videokunst. Dit uit zich in kleurrijke en begoochelde beelden. Het werk is te zien op de tweede verdieping van het dijkmagazijn en is een ode aan de vrouw. Een samensmelting van de vrouw als object in conflict met de vrouw als sterk individu. “Terwijl ik mijn weg in de wereld probeer te vinden en met mijn hoofd in de wolken zit, razen de wereld en de tijd aan mij voorbij.”


De opening is op zondag 4 september om 15:00 uur.Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in september van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
Tijdens de Kunstroute Beuningen op zaterdag 24 september en op zondag 25 september van 12:00 - 17:00
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld

NIEUWS