Dijkmagazijn Winssen:  Cabinet van een fantast

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Cabinet van een fantast van Laurens de Blocq van Scheltinga, van 7 t/m 28 augustus 2016 in het Dijkmagazijn Winssen.

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Cabinet van een fantast
‘’Ik ben opgegroeid in een klein dorpje omringd door de natuur. Toen ik jong was verzamelde mijn vader en ik een emmer vol met kikkerdril, hopend op wat mooie kikkers voor in de achtertuin. Dat ik die rare eitjes zag veranderen in kleine wezentjes en uiteindelijk in kikkers, heeft mijn fascinatie voor de natuur doen opbloeien. Nu gebruik ik de vormen van de natuur als inspiratiebron voor mijn sculpturen.’’

Het werk van Laurens de Blocq van Scheltinga is gebaseerd op zijn visie op de natuur en de kunst van het verzamelen. De ontwerpen van zijn ‘’beestjes’’ zijn geïnspireerd door de vormen van de natuur. Zijn sculpturen en tekeningen zijn gebaseerd op natuurhistorische curiosa.

Alle sculpturen zijn vervaardigd van synthetische materialen zoals polymeer klei, acryl en epoxy.
Laurens gebruikt ook natuurlijk materiaal in zijn werk, zoals vogeleieren, peulen en botjes die hij in de natuur vindt. Hij zoekt naar een balans tussen het authentieke in combinatie met het door de mens vervaardigde. Dit vertaalt zich in zijn werk als de wisselwerking van het natuurlijke en het artificiële, ongeacht of zich dat in de vorm of het materiaal uit


Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in augustus van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld

NIEUWS