De Cellen #21  Alphons ter Avest

Gemeente Tiel en de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) nodigen u van harte uit voor de eenentwintigste editie van De Cellen, van 15 september t/m 15 oktober 2016 in het Klooster in Tiel.

 beeld

In de beelden van Alphons ter Avest speelt perceptie en transformatie een  belangrijke rol, waarbij het hem gaat om het bereiken van een helder en transparant beeld met een gelaagde betekenis.
Aan de basis hiervan liggen vaak alledaagse objecten: auto's, caravans, huisjes, ezels, modelbouw-materiaal, speelgoed, etc. Deze iconen van onze tijd zijn een aanleiding maar staan niet model. Hij modelleert ze opnieuw om ze te kunnen betrappen op hun wonderlijke dubbelzinnigheid.
Techniek en ambacht zijn belangrijke spelers in dit vaak locatiegebonden werk waarin context en karakter van de plek mede de betekenis bepalen. Vaak wordt de toeschouwer gelokt door een herkenbaar en geraffineerd beeld en gelijkertijd gewaar van een diepere laag.
De kunstenaar werkt meestal met reproductiemethodes zoals giettechnieken in metaal en keramiek waarbij sjablonen en mallen gemaakt moeten worden. Met deze werkwijze komt proces en techniek samen in het beeld.
Alphons ter Avest (1960, afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem) realiseert beelden en projecten – al dan niet in opdracht – in de openbare ruimte en exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk maakt deel uit van particuliere, bedrijfs- en overheidscollecties.


De opening van de 21ᵉ editie van De Cellen is op donderdag 15 september om 20.00 uur.


De Cellen – een reeks exposities – samengesteld door beeldend kunstenaar Cor Litjens.
Het zijn ruimten voor contemplatie en concentratie.De Cellen: Alphons ter Avest van 15 september – 15 oktober 2016
het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, 4001 NB Tiel
Open: do. 14:00 - 20:00, vr. 14:00 - 17:30, za. 12:00 - 17:00

NIEUWS