Dijkmagazijn Winssen:  Wortelen

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Wortelen van Gabi Rets, van 3 t/m 31 juli 2016 in het Dijkmagazijn Winssen.

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


‘wortelen’
op de lijn van de dijk ligt het landschap te groeien
verankerd en gevoed door ondergrondse wortels, knollen, armen, haren
ook mensen met benen wortelen, maar even of de diepte in
op zoek naar voeding of houvast, beweegredenen genoeg
het boven en onder van het magazijn als ruimte en een maand lang tijd
om dit gebeuren, deze beweging te bevragen en een vorm te geven

Gabi Rets is geboren en opgegroeid in Bad Honnef aan de Rijn.
Heeft kleren genaaid, velden geploegd, als lasser gewerkt en de kunstacademie in Berlijn afgerond als Meisterschüler. Twintig jaar geleden verhuisd naar Nijmegen, studie kunsttherapie en gewerkt als therapeut.
In het vrije werk maakt zij installaties, ruimtelijke verhalen en getekende boekjes.
Gabi Rets werkt graag met oud papier, dat draagt al verhaal en beeld met zich mee.
Zij lijmt krantenstroken bij elkaar tot eigenzinnige luchttekeningen die ze voor muren laat zweven en onderzoekt al tekenend op of met papier actuele persoonlijke vraagstukken. De ruimtelijke situatie kan daarbij zowel uitgangspunt als ordenend raamwerk zijn.
In het Dijkmagazijn zal zij een maand lang werken aan een installatie rondom het thema ‘wortelen’ en telkens op zondag de stand van zaken laten zien.

Gabi nodigt u van harte uit voor de finissage van haar installatie in het Dijkmagazijn Winssen op zondag 31 juli 2016 van 13:00 - 17:00 uur.
                 
"In een gesprek tussen mijn grootvader en zijn moeder, in de jaren 50 op geluidsband opgenomen, gaat het over de zoektocht naar werk en een plek om te kunnen blijven. Dit gesprek heb ik gebruikt als uitgangspunt om vorm te geven aan de vraag: waar schiet je wortel en wat maakt dat je blijft?
Zondagmiddag 31 juli is de installatie als geheel te zien. Welkom!"


Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in juli van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld
 beeld

NIEUWS