Dijkmagazijn Winssen:  Dark Twist

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling Dark Twist van Lobke en Nelleke Burgers, van 3 t/m 31 mei 2015 in het Dijkmagazijn Winssen

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


LOBKE BURGERS
Lobke Burgers' werk bestaat uit installaties en beelden, die vaak speciaal voor een lokatie vervaardigd zijn. Zij baseert haar werk op wat haar raakt in het dagelijkse leven, wat haar ontroert of heeft ontroerd in het verleden: liefde,  eenzaamheid, kwetsbaarheid, melancholie, hulpeloosheid, de kindertijd, dieren.
De werken hebben altijd twee kanten die bijna altijd een verrassende tegenstelling vormen: schietende schapen en lelijke prinsesjes. Zo onstaan er werelden die zich het beste omschrijven als sprookjes met een 'dark twist'.  Deze wereld kan groot zijn, maar ook heel klein.

NELLEKE BURGERS
Haar werk bestaat uit potloodtekeningen al dan niet gecombineerd met frisse tinten aquarelverf. Deze prachtige tekeningen worden vaak aangezien voor foto's, zij weet het licht erg goed weer te geven. Met overtuiging tekent zij, met een tiental potloden in 1 werk, de huid van een oude man als een berglandschap in zwart wit. Alleen wanneer er gebruik wordt gemaakt van verf, of als de toeschouwer wat dichterbij gaat kijken, verraadt Nelleke dat het tekeningen zijn.


www.lobkeburgers.nl


Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in mei van 13:00 - 17:00
Toegang gratis
 beeld

NIEUWS