Dijkmagazijn Winssen:  WAAL - WAHL

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars nodigt u uit voor de tentoonstelling WAAL - WAHL van
Niek Michel en Frans Huisman, van 4 t/m 26 juni 2016 in het Dijkmagazijn Winssen.

 beeld

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) organiseert een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze monumentale locatie ligt in een uniek rivierenlandschap langs de Waal.


Kiezen voor de Waal: Waal-Wahl.
De kunstenaars Niek Michel en Frans Huisman laten zich inspireren door het rivierlandschap van Rijn en Waal. In Dijkmagazijn Winssen tonen zij gedurende de hele maand juni in een gezamenlijke installatie hun werk. In foto’s, schilderijen, animatie’s, time lapse films  en tekeningen proberen zij de veranderingen in waterloop, lichtval en landschap van Rijn en Waal te vangen.
Water en rivieren spelen een belangrijke rol in leven en werk van beide kunstenaars. Meer dan 30 jaar geleden leerden ze elkaar kennen in Arnhem, stad aan de Rijn. Niek Michel woont en werkt nog steeds in Arnhem. Frans Huisman, geboren in Waalstad Nijmegen, leeft en werkt tegenwoordig deels stroomopwaarts, in Bonn, en deels in Schiedam, aan de Schie. 
Niek richt zich de laatste jaren in zijn fotowerk vooral op rivierlandschappen.
Afgelopen jaar is hij teruggegaan naar plekken  op bruggen waar hij eerder fotografeerde en heeft daar time lapse films gemaakt. Door met lange sluitertijden de rivier tijdens avondschemering te fotograferen, vangt hij in een stilstaand beelden de schakeringen en veranderingen in het water en omliggende land.
Frans is primair tekenaar. In zijn werk gebruikt hij echter zeer diverse media en technieken. Hem fascineert hoe door tekenen, betekenen, betekenis ontstaat. Bijzonder intrigeert hem daarbij de leesbaarheid van tekens, tekeningen als oertaal. Kleine ingrepen en aanpassingen creëeren een zeer grote diversiteit. Het is als met rivieren die altijd veranderen en in beweging zijn: "alles stroomt, niets blijft" (naar Heraclites).
Voor de expositie Waal-Wahl in Winssen zijn de kunstenaars de dialoog aangegaan. Met name het gebruik van ‘animatie' technieken leidde tot verrassende verbindingen en nieuwe beelden. Kijken is kiezen: Waal-Wahl biedt een uitgelezen keuze van kijken naar het immer veranderende rivierenlandschap.


Dijkmagazijn Winssen
Dijk 27
6644 KB Winssen
dijkmagazijn@gbk.nl

Open elke zondag in juni van 13:00 - 17:00
Toegang gratis

NIEUWS