Lucy Besson

"Krayenhoffkazerne", Nijmegen

lucybess@gmail.com

lucybesson.com

Lucy Besson heeft als beeldend kunstenaar een veelzijdige beroepspraktijk. Zij registreert en observeert haar medemensen in verschillende hoedanigheden. Al deze mensportretten zijn in zekere zin ook zelfportretten. Het duidelijkst komt dit tot uitdrukking in haar fotografie en haar filmwerk. Zij leeft zich in in de voorstelling en identificeert zichzelf met de afgebeelde figuren. Zij neemt de toeschouwer mee in de door haar geënsceneerde voorstelling.
Het zijn vaak raadselachtige, intrigerende beelden met een poëtische setting. Je kunt als toeschouwer niet vermoeden wat aan de afbeelding is vooraf gegaan en wat zal volgen. Het is het domein van de kunstenaar. Het zijn een soort stills, zoals je bij een film zou verwachten. De scenes lijken zowel heftige emotie als uitbundige euforie uit te drukken. Hoewel je er geen vat op kunt krijgen, word je er wel in meegenomen.
Daarbij maakt zij dankbaar gebruik van een indrukwekkende ambachtelijke kennis van beeldmiddelen, van compositie, timing en fragmentkeuze, van effectvolle belichting en fijnzinnige stofuitdrukking.
Frank van de Schoor,concervator Museun Het Valkhof. Nijmegen , 2015
links:
http://www.blurb.com/books/7214657-insomnia
https://www.lensculture.com/lucy-besson
loading

WERK

Late nacht Dubbele model Late ochtend

KUNST TE KOOP

"Late ochtend"

TENTOONSTELLINGEN

Zinvolle illusie. ZomerExpo 2016 beeld

Zinvolle illusie. ZomerExpo 2016

Stevenskerk
17 juli - 21 augustus 2016
ZomerExpo 2015 beeld

ZomerExpo 2015


11 juli - 20 september 2015
"INSOMNIA" fotografie, roettekeningen, video beeld

"INSOMNIA" fotografie, roettekeningen, video

Galerie DE Nieuwe Gang
16 mei - 28 juni 2015