Loes Huis in 't Veld

Zwolle

Apeldoorn/Pano Stalos, Griekenland

huisintveldloes@hotmail.com

www.loeshuisintveld.com en www.ikarosprint.com

Loes Huis in ‘t Veld werkt aan een serie die allemaal het  thema “ Vliegen “ tot onderwerp hebben waarmee ze uitdrukking probeert te geven aan het principe van vrijheid en beweging. Het draaien, opstijgen, dalen, vallen, zweven, wervelen en dartelen  in de lucht.  De snelheid die men ondergaat, het los zijn van de aarde, de volkomen vrijheid van beweging, en het overwinnen van de zwaartekracht. Het zijn ideeën en bewegingen, voortkomend vanuit fantasie en werkelijkheid .

In haar beschilderde foto’s van kruisigingen toont zij hoe kwetsbaar, teer, fragiel en weerloos vogelachtigen zijn. De beweging is dood ter aarde neer geworpen en van zweven is in dit leven geen sprake meer.
De natuurlijke beweging wordt vastgespijkerd als een soort kruisiging en de vleugels kunnen geen kant meer uit. In het leven van bewegen zijn er veel raakvlakken met de stilte van de dood.

Met het kruisigen van vogels laat ze niet alleen hun kwetsbaarheid zien. Maar soms ook die van de mens. Vooral de meest fragiele mens: het kind! Die gebruikt of misbruikt wordt door toedoen van volwassenen. Kinderen die opgeofferd (gekruisigd ) worden door bomaanslagen, gijzelingen, of seksueel misbruik. Dit is bv. te zien in het werk Bagdad crucifixion en Beslan crucifixion

Op de site www.ikarosprint.com zijn haar kunstboeken te zien en te bestellen. Handmatig gedrukt en ingebonden met etsen, zeefdrukken en gedichten op lompenpapier. 
loading

WERK

Lied voor de dode kinderen/ Bagdad Crucifixion II Photographs & Memories Birds for the mind Kruisiging
relikwie windveren Tafel project Coda Bagdad Crucifixion I 1e Kruisiging
2e Kruisiging middenpaneel Projectie Ikaros facade

TENTOONSTELLINGEN

Onuitgesproken herinneringen beeld

Onuitgesproken herinneringen

Weekend Galerie
28 februari - 8 maart 2015
Vogels Museum Meermanno Den Haag beeld

Vogels Museum Meermanno Den Haag


26 augustus 2014 - 4 januari 2015
De Magie van het Vliegen beeld

De Magie van het Vliegen

Weekend Galerie
7 - 15 september 2013