MEANWHILE AND IN BETWEEN

3 september 2011 t/m 1 oktober 2011

3 september 2011 om 16:00

Gratis

Galerie Witteveen

Keizersgracht 538 1017 EL, Amsterdam

www.galeriewitteveen.nl

Galerie Witteveen opent het culturele seizoen 2011-2012 met Ellen Grote Beverborg  en Wout Herfkens  
in de tentoonstelling MEANWHILE AND IN BETWEEN. 
  
De overwegend witte schilderijen van Ellen Grote Beverborg (1960, De Lutte) zijn  bevolkt met bomen, bloemen en soms een dier. Zij vormen een wereld die langzaam tot ontluiken lijkt te komen of waarin het verval zijn intrede heeft gedaan. Bomen, bloemen en dieren worden samengevoegd worden tot vlezige vormen. Met een ingetogen palet weet Grote Beverborg  een grote rijkdom en verscheidenheid  te creëren. Ze verbindt voor- en achtergrond,  materie en ruimte en  gebruikt zowel de transparantie als met de materialiteit van de verf. Op sommige delen van het schilderij ligt de  verf centimeters dik op het doek, waardoor het  letterlijk reliëf krijgt. Op andere stukken blijven dun beschildert en transparant, en creëert ze een grote landschappelijke ruimtelijkheid. 
  
Naast deze  ingetogen witte wereld staat de verhalende wereld van Wout Herfkens (1962, Rotterdam). In zijn beelden verbindt en vermengt zich het heilige met het alledaagse,  introspectie met lichtvoetigheid, mens met dier, het tragische met het komische.  Deze  mengeling van motieven en betekenissen krijgt vorm met een diversiteit aan materialen, 
die dikwijls naast elkaar in één beeld gebruikt worden. Herfkens experimenteert graag met niet traditionele beeldhouwmaterialen en materiaalcombinaties. Maar het materiaal en het experiment zijn nooit een doel op zich, maar staan in dienst van het beeld en zijn betekenissen.